HomeJedzeniePamiętacie szkolne naleśniki? Można je przygotować w domu – niespodziewane sekrety niesamowicie...

Pamiętacie szkolne naleśniki? Można je przygotować w domu – niespodziewane sekrety niesamowicie puszystych i różowych ciast

Wiele osób pamięta naleśniki podawane w stołówkach szkolnych..

Danie było niesamowicie bogate..

Poza tym naleśniki były bardzo złociste i dobrze komponowały się z dżemem.

Chcesz przypomnieć sobie smak dzieciństwa? W takim razie spróbuj zrobić szkolne naleśniki w domu!

Ale najpierw poznaj dwa ważne niuanse.W przeciwnym razie podpłomyki nie wyjdą naprawdę przewiewne, porowate i apetyczne.

Niuanse robienia naleśników szkolnych

Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti z zakresu gotowania, kucharka, piekarz czwartej kategorii, podkreśla, że ​​kucharze nie używali kefiru podczas przygotowywania tego dania.Zamiast sfermentowanego napoju mlecznego dolano dużo wody.

Jest jeszcze jedna ważna różnica między naleśnikami szkolnymi a zwykłymi: użycie świeżych drożdży.

Jak zrobić naleśniki szkolne

Weź bardzo duży i głęboki pojemnik i wlej do niego pół litra ciepłej wody.

Dodaj 15 gramów świeżych drożdży i jedno jajo kurze, dodaj sól (1 łyżeczka.l.) i cukier granulowany (1 łyżka.l.ze zjeżdżalnią).

Następnym składnikiem jest pół kilograma przesianej mąki.

Dokładnie wymieszaj zawartość pojemnika i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na 60 minut.

Po upływie czasu otrzymasz bazę, której objętość będzie 2 razy większa niż oryginał.

Pozostaje tylko usmażyć naleśniki.Ten ostatni wyjdzie złocisty, bardzo puszysty, gąbczasty i niesamowicie apetyczny.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře