HomeJedzenieCo ugotować z młodych ziemniaków: po prostu gotowanie nie wchodzi w grę

Co ugotować z młodych ziemniaków: po prostu gotowanie nie wchodzi w grę

Młode ziemniaki są pyszne same w sobie.Ze wszystkich dodatków do jego przygotowania wystarczy wziąć masło i świeży koperek.Ale to już etap zaliczony..

Jest po prostu luksusowe danie, które można przygotować właśnie w tym pracowitym sezonie – najdelikatniejszy suflet..

Ekspert naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała nam, jak gotować.

Będziesz potrzebować:

  • ziemniaki (młode) – 360 gr.
  • jajko – 1 szt.
  • krem (15%) – 25 gr.
  • ser – 50 gr.
  • masło – 5 gr.
  • świeże zioła, sól i pieprz do smaku.
  • Jak gotować

    1.Obrane ziemniaki należy ugotować w osolonej wodzie do miękkości i zrobić puree.

    2.Następnie wbić jajko, dodać śmietanę i ubić masę mikserem.

    3.Warzywa pokroić, dodać do puree wraz z przyprawami i wymieszać.

    4.Naczynie do pieczenia wysmaruj masłem i równomiernie rozprowadź na nim puree.

    5.Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.

    Na kilka minut przed przygotowaniem posyp tartym serem i ziołami.Smacznego!

    Wcześniej opowiadaliśmy Wam, jaki lubi smalec i jak go solić, żeby był z Was dumny.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře