HomeJedzenieZrób to od razu z kaszą perłową - owsianka okaże się znacznie...

Zrób to od razu z kaszą perłową – owsianka okaże się znacznie smaczniejsza: sztuczka szefa kuchni dotycząca przygotowania płatków śniadaniowych

Moczenie kaszy perłowej przed gotowaniem nie tylko skraca czas gotowania płatków, ale także poprawia ich smak..

Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji internetowej Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała, jak prawidłowo namoczyć jęczmień perłowy.

Jak ugotować pyszną kaszę perłową

Aby kasza perłowa była smaczna, należy ją umyć i namoczyć przed gotowaniem.

Zaleca się moczenie kaszy perłowej przez około trzy godziny, ale możliwe jest dłuższe.Po namoczeniu należy spuścić wodę i ponownie przepłukać płatki.

Następnie kaszę perłową zalać wodą (trzy części wody na jedną część płatków zbożowych), doprowadzić do wrzenia, dodać sól i gotować na małym ogniu przez 30-40 minut.

Do wody możesz dodać odrobinę oleju roślinnego, dzięki czemu owsianka będzie krucha.

Wcześniej ekspert opowiedział, jak zrobić domowe przyprawy cytrynowe.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře