HomeJedzenieGdy nie ma mięsa mielonego: jak gotować kotlety ziemniaczane - są bardzo...

Gdy nie ma mięsa mielonego: jak gotować kotlety ziemniaczane – są bardzo smaczne

Mięso mielone się skończyło, ale chcesz zrobić kotlety?.

Nie spiesz się do sklepu! Mięso, co dziwne, wcale nie jest niezbędnym składnikiem..

Kotlety można zrobić z. ziemniaków.

Ponadto potrzebne będą następujące produkty: mąka, masło, jajko, ser.

Jeśli to wszystko masz, możesz przygotować specjalne kotlety ziemniaczane, które w smaku w niczym nie ustępują kotletom mięsnym.

Przepisem na nietypowe i apetyczne danie podzieliła się Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti z zakresu gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy.

Przepis na kotlet ziemniaczany

Weź pięć ziemniaków, obierz je i ugotuj.

Następnie „przetwórz“ gotowe warzywo tłuczkiem do ziemniaków, dodając łyżkę masła.

Rezultatem będzie puree, które należy „połączyć“ z następującymi składnikami: tartym serem (50 gramów), mąką (1-2 łyżki.l.), surowe jajko (1 szt.), warzywa.

Powstałą masę należy trochę posolić.

Przygotowaną bazę należy owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na pół godziny.

Po upływie tego czasu należy wyjąć ciasto z urządzenia chłodniczego, posypać stół mąką i zacząć formować kotlety.

Następnie pozostaje tylko usmażyć powstałe „krążki“ na patelni.Efektem końcowym będzie rumiane, piękne i niezwykle apetyczne danie.

Wcześniej smakoszom mówiono, jak gotować leniwe chaczapuri.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře