HomeJedzenieJak wrząca woda pomaga ugotować puszysty ryż: to sekret stosowany przez wszystkich...

Jak wrząca woda pomaga ugotować puszysty ryż: to sekret stosowany przez wszystkich szefów kuchni

Ryż można nazwać ziarnem dość kapryśnym..

Trzeba tylko przeoczyć, jak zamienia się w niewyraźną substancję chrupiącą na zębach lub w nieapetyczną lepką grudkę..

Jeśli nie chcesz stawić czoła takiemu kulinarnemu fiasku, skorzystaj z rady eksperta z publikacji sieci BelNovosti, kucharki Julii Arkhipowej.

Powiedziała mi co zrobić z ryżem, żeby był puszysty.

Metoda ta jest bardzo prosta – bez przesady poradzi sobie z nią nawet uczeń.

Jeśli więc zdecydujesz się ugotować ryż jako dodatek, wlej go do rondla i zalej wodą – nie zimną, jak zwykle, ale wrzącą wodą.

Następnie poczekaj, aż zawartość patelni się zagotuje.

Pozostaje zmniejszyć ogień do średniej mocy i gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu produktu.

Wcześniej powiedzieliśmy, co dodać do twarogu na delikatną zapiekankę.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře