Aby dynia mogła zostać wykorzystana w kuchni, musi mieć przyjemny smak..
Zdecydowanie chodzi o słodycz i soczystość..
Nawet pod koniec sierpnia nadal istnieje możliwość wpływania na te czynniki.
Jakie sekrety pomogą w tym
Wykorzystanie popiołu
Nawóz tego typu cieszy się zainteresowaniem przede wszystkim jako doskonałe źródło potasu.Tego właśnie potrzebuje teraz dynia.
Zaleca się wzięcie około półtora szklanki popiołu i wymieszanie produktu w trzylitrowym słoju z wodą.Czekamy od 48 do 72 godzin.
Następnie wlej produkt do wiadra i dodaj wodę do pełnej objętości.Pozostaje tylko podlać dynię.
Drożdże
Tej procedury nie można wykonać niezależnie: najpierw musisz skorzystać z pierwszej opcji nawozu.Faktem jest, że to narzędzie tylko wzmacnia działanie poprzedniego, a także ma pozytywny wpływ na aktywność życiową mikroorganizmów.
Będziesz musiał rozcieńczyć pół szklanki drożdży z (dużą) łyżką cukru w wiadrze ciepłej wody.Po 24 godzinach możesz rozpocząć podlewanie.