HomeJedzenieJak zrobić lekko solone ogórki z wody mineralnej: możesz je zjeść następnego...

Jak zrobić lekko solone ogórki z wody mineralnej: możesz je zjeść następnego dnia

Ogórki kiszone to pierwszy preparat, który z nowych zbiorów przygotowują absolutnie wszystkie gospodynie domowe..

Istnieje wiele przepisów, które pozwalają szybko i bez wysiłku przygotować ogórki..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak przyrządzić lekko solone ogórki przy użyciu wody mineralnej.

Będziesz potrzebować:

  • ogórki – 13–15 szt.
  • woda mineralna – 1 l.
  • czosnek – 2 ząbki.
  • sól – 1 łyżka.ja.
  • koperek do smaku.
  • Jak gotować

    1.Świeże i średniej wielkości ogórki należy umyć i napełnić miską zimną wodą.

    2.Następnie warzywa umieszcza się w słoiku bez odcinania końcówek, dodając czosnek i koperek.

    3.Następnie dodaje się sól i obrabiany przedmiot napełnia się wodą mineralną.

    4.Szyjkę słoika można przykryć folią spożywczą i przechowywać w lodówce przez jeden dzień.

    Ogórki będą gotowe po jednym dniu.Smacznego!

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře