HomeJedzenieNawet mintaj, morszczuk i witlinek: sztuczka szefa kuchni, dzięki której każda ryba...

Nawet mintaj, morszczuk i witlinek: sztuczka szefa kuchni, dzięki której każda ryba będzie soczysta

Absolutnie każda ryba może być soczysta, nawet morszczuk, mintaj i witlinek, jeśli użyjesz jednego prostego triku..

Sekret przygotowania soczystej ryby opowiada kulinarna ekspertka publikacji sieci Belnovosti, kucharka, piekarz czwartej kategorii, Julia Arkhipova.

Jak gotować soczystą rybę

Wstępne namoczenie ryby w wodzie z solą i cukrem pomoże nadać rybie soczystość.

Na litr wody wystarczy łyżka obu składników.Temperatura wody powinna wynosić 40-45 stopni.

Jest to konieczne, aby sól i cukier dobrze się rozpuściły.Namoczenie filetów rybnych w roztworze zajmuje godzinę.

Po tym czasie wyjmujemy rybę, osuszamy papierowymi ręcznikami i zaczynamy smażenie.

Wcześniej ekspert opowiedział, jakie niewybaczalne błędy popełniają gospodynie domowe podczas przygotowywania pilawu.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře