Każda doświadczona gospodyni domowa aktywnie zajmuje się szyciem pod koniec sierpnia: musisz dokładnie przygotować się na zimę..
To świetny czas na kiszenie ogórków i pomidorów, ponieważ zaczynają one kosztować znacznie mniej.
Teraz możesz przygotować różnorodne sosy, sałatki, przekąski warzywne i inne smakołyki.
Aby szwy były bezpieczne do spożycia i mogły być długo przechowywane, pojemniki muszą zostać odpowiednio wysterylizowane – wspomina ekspertka kulinarna naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.
Jak szybko i łatwo wysterylizować słoiki za pomocą multicookera?
Pierwszą rzeczą, którą musisz zrobić, to uporządkować misę i grill urządzenia, dokładnie je myjąc.Następnie wlej cztery szklanki wody i złóż grill.
Kładziemy na nim nasze pojemniki twarzą do dołu.
Pokrywy możesz bezpiecznie umieścić również w multicookerze.Wybierz program gotowania na parze i ustaw timer na 15 minut.
Dzięki tej prostej metodzie słoiki zostaną idealnie wysterylizowane.Ta metoda jest znacznie prostsza niż jakakolwiek inna.