HomeJedzeniePoliżesz palce: jak ugotować pilaw z makaronu - niezwykły przepis

Poliżesz palce: jak ugotować pilaw z makaronu – niezwykły przepis

Powszechnie przyjmuje się, że nie da się ugotować pilawu bez ryżu..

Tak naprawdę możesz spróbować zastąpić zboża. makaronem..

Tak, w tym przypadku otrzymacie danie, które trudno nazwać prawdziwym klasycznym pilawem.

Rezultatem będzie coś podobnego do makaronu granatowego, tylko z dodatkowymi składnikami.

Ale jeśli weźmiemy pod uwagę, że rolą tych „dodatkowych“ składników są produkty kojarzone konkretnie z popularnym daniem kuchni orientalnej (przede wszystkim mówimy o marchwi i cebuli), to powstałe danie nadal można warunkowo nazwać „pilawem makaronowym“. „

Ciekawym przepisem podzieliła się Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti z zakresu gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy.

Jak gotować pilaw z makaronu

Najpierw musisz posiekać marchewkę, jedną paprykę i jedną cebulę.

Musisz wlać olej roślinny do kotła.Kawałki cebuli należy wrzucić do tego samego kotła.

Gdy tylko warzywo zmieni kolor na złoty, włóż do kotła 400 gramów mielonej wołowiny.

Gdy składnik mięsny będzie już gotowy, do masy dodajemy pokrojoną wcześniej paprykę i marchewkę.

Sensowne jest również dodanie przypraw (kminek, kolendra itp.)D.).

Są jeszcze dwa ważne składniki – pasta pomidorowa (1 łyżka.l.) i posiekany czosnek (3 ząbki).

Zawartość kotła należy napełnić litrem gorącej wody.

Gdy płyn zacznie wrzeć, do kociołka należy wlać dwie paczki makaronu.

Potrawę należy gotować pod przykryciem przez 20 minut.Ogień powinien być minimalny.

O tym, że danie jest gotowe, świadczy fakt, że makaron stanie się wystarczająco miękki.

Warto podkreślić, że makaron wchłonie smaki pozostałych składników.Okaże się niesamowicie smaczne.

Wcześniej wyjaśnialiśmy, dlaczego w Europie nie je się gryki.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře