Czasami wkładamy wiele wysiłku w przygotowanie pysznych kotletów, ale i tak wychodzą wytrawne i niezbyt wysokiej jakości..
To zdenerwuje każdą gospodynię domową..
Dlatego ekspert naszego magazynu w dziedzinie gotowania, kucharka Julia Arkhipova, radzi zwrócić uwagę na główne triki soczystych kotletów.
Czym oni są?
Wersja letnia z cukinią
Nie jest tajemnicą, że młoda cukinia to bardzo soczysty produkt.Jeśli do mięsa mielonego dodasz starte warzywa, wynik będzie imponujący.
Cukinia dosłownie nasyca mięso sokiem.
Olej
Metoda ta jest idealna dla osób, które zachwycają się kotletami mięsnymi o bogatym smaku.Wystarczy ukryć mały kawałek masła w każdym kotlecie.
Poziom soczystości i delikatności kotletów zadziwi każdego.
Ziemniak
Posiekane surowe ziemniaki nie tylko sprawią, że kotlety będą tak soczyste i smaczne, jak to tylko możliwe, ale także pozwolą uniknąć konieczności dodawania kurzych jaj.