Nikt nie chce, żeby serniki rozpadały się podczas smażenia lub pozostały surowe w środku..
Dlatego, aby przygotować danie, należy przestrzegać pewnych zasad..
Jeśli chcesz, aby Twoje serniki zawsze wychodziły idealnie, ekspert kulinarny naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova, podzieliła się swoimi głównymi sekretami.
Dlaczego serniki nie pieczą się i nie rozpadają?
Wilgotność twarogu
Jak się okazało, głównym powodem jest to, że nie pozbyłeś się całkowicie twarogu z nadmiaru wilgoci.Jeśli główny składnik jest mokry, serniki nie zostaną ugotowane.
Nie utrzymają kształtu i będą mokre.
Nadmiar lub brak jaj
Do zrobienia wysokiej jakości serników wystarczą jedno lub dwa jajka.Dlatego nie należy całkowicie odmawiać ich wprowadzenia, ale nie należy też dodawać ich w dużych ilościach.
Dlatego ogranicz się do 1-2 jajek.
Cukier.
Często przyczyną niepowodzeń jest duża ilość cukru.Lepiej spróbować wprowadzać go w ograniczonych ilościach, gdyż w przeciwnym razie serniki spalą się i rozpadną.