HomeJedzenieNiewiele osób zna tę sztuczkę: bez lodówki mięso przetrwa 2 LATA!

Niewiele osób zna tę sztuczkę: bez lodówki mięso przetrwa 2 LATA!

Oferujemy fantastyczny tip na konserwy wołowe, które w idealnych warunkach mogą przetrwać nawet dwa lata.

W ten sposób zakonserwujesz mięso na długi czas, a kiedy go użyjesz, będzie smakowało fantastycznie, jakbyś je przygotowało zaledwie wczoraj.

Praktyczny przepis na smaczną peklowaną wołowinę z kanału YouTube Mellisy Mir.

Potrzebujemy:

(pojemnik o pojemności 500 ml).

1500 g wołowiny.

1 cebula.

1,5 łyżeczki soli na 1,5 kg mięsa (1:1).

czarne ziarna pieprzu.

liść laurowy.

Procedura:

Pokroiliśmy wołowinę na grubsze plasterki.

Obierz cebulę i pokrój ją na pół plasterki.

Posolić mięso i dokładnie wymieszać rękoma.

Przygotuj czysty i suchy szklany pojemnik.

Na dnie pojemnika układamy plasterki cebuli.

Dodaj kilka ziaren czarnego pieprzu.

Następnie do szklanki dodaj liść laurowy.

Na koniec włóż plastry mięsa (nie do krawędzi).

Zamykamy szklanki pokrywkami.

Połóż szklanki na blasze do pieczenia.

Wstawić do zimnego piekarnika.

Piec 3 godziny w temperaturze 150°C..

Mięso pieczone w ten sposób, zamknięte pokrywką, puści własne soki.

Pozwól, aby mięso całkowicie ostygło (nie otwieraj pokrywek, gdy jest gorące!).

Tak przygotowane mięso można przechowywać w temperaturze nie przekraczającej 10°C przez okres dwóch lat.

Pokrywki kubków muszą być szczelnie zamknięte!.

W żadnym wypadku do środka nie może przedostawać się powietrze!

Szklanki przechowujemy w suchym i chłodnym miejscu.

Życzymy dobrego apetytu!

Poradnik wideo:.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře