HomeJedzenieJak profesjonalni szefowie kuchni używają wódki: będziesz zaskoczony

Jak profesjonalni szefowie kuchni używają wódki: będziesz zaskoczony

Nie jest tajemnicą, że napoje alkoholowe są bardzo aktywnie wykorzystywane w profesjonalnej kuchni..

Jednak w większości przypadków mówimy o winach, koniaku lub rumie..

Jednak wódka jest również częścią arsenału profesjonalisty, jej sekrety zdradza kucharka Julia Arkhipova, ekspert naszego magazynu w dziedzinie gotowania.

Jak wykorzystać wódkę do celów kulinarnych?

Podczas pracy z wypiekami

Nie każdy wie, że odpowiednie użycie wódki pozwala wyeliminować potrzebę stosowania proszku do pieczenia.

Na przykład popularny chrust przygotowuje się z wódki.

Na mięso

Jeśli Twój produkt ma wątpliwości co do swojej jakości, musisz dodać wódkę do marynaty.Dzięki temu każdy rodzaj mięsa stanie się niezwykle delikatny.

Jeśli mięso było pierwotnie wysokiej jakości, stanie się tylko smaczniejsze.

Desery

Często można usłyszeć, że cukiernicy używają rumu i koniaku.Ale możesz bezpiecznie zastąpić je wódką w tej samej proporcji: desery okażą się wysokiej jakości i smaczne.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře