Jeśli masz bzika na punkcie słodyczy, a asortyment najbliższej cukierni jest już dość nudny, jest wyjście..
Ekspertka internetowej publikacji BelNovosti, kucharka Julia Arkhipova, radzi zrobić deser własnymi rękami – zwłaszcza, że nie trzeba zawracać sobie głowy układaniem warstw ciasta, ponieważ w tym przepisie podstawą ciasta są ciasteczka..
Aby zrobić szybkie, proste, ale mimo to bardzo smaczne ciasto dla całej rodziny, będziesz potrzebować:
Wyjmij wcześniej masło z lodówki, aby lekko się rozpuściło i ubij mikserem razem ze skondensowanym mlekiem.
Za pomocą wałka do ciasta lub innego dogodnego dla Ciebie narzędzia rozgniataj ciasteczka, aż będą kruche.
Pozostaje tylko wymieszać ze sobą wszystkie składniki (oprócz czekolady).
Powstałą masę przekładamy do tortownicy i dokładnie wyrównujemy, po czym posypujemy startą czekoladą.
Ciasto odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce, po czym można je podawać.