HomeJedzenieDlaczego kasza gryczana jest wstępnie smażona: kucharz ujawnił sekret - tylko w...

Dlaczego kasza gryczana jest wstępnie smażona: kucharz ujawnił sekret – tylko w ten sposób ją ugotujesz

Podsmażając chwilę kaszę gryczaną przed gotowaniem, można znacząco poprawić smak potrawy..

O zasadach smażenia kaszy gryczanej opowiada Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti z zakresu gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy.

Jak prawidłowo usmażyć kaszę gryczaną

Kaszę gryczaną zaleca się smażyć na dużej, głębokiej patelni.

Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu i smażymy, ciągle mieszając, aż kasza gryczana zacznie pękać.

Następnie natychmiast wsyp kaszę gryczaną do garnka z wrzącą wodą i gotuj do miękkości.

Jeśli chcesz otrzymać aromatyczną i kruchą kaszę gryczaną jako dodatek do dania, warto sięgnąć po smażenie.

Jeśli chcesz ugotować owsiankę na mleku, nie musisz smażyć kaszy gryczanej.

Wcześniej ekspert powiedział, jak zrobić pizzę ziemniaczaną.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře