HomeJedzenieNie spiesz się, aby dodać żółtka do Oliviera: oto, co musisz z...

Nie spiesz się, aby dodać żółtka do Oliviera: oto, co musisz z nimi zrobić

Jajka na twardo są ważnym składnikiem Oliviera..

Dzięki temu składnikowi sałatka nabiera jasnego smaku, delikatności i sytości..

Jednak nie wszyscy kucharze-amatorzy prawidłowo dodają ten składnik do potrawy.

Julia Arkhipova, ekspertka internetowej publikacji Belnovosti z zakresu gotowania, kucharka i czwartorzędny piekarz, nie zaleca całkowitego dodawania jajek do Oliviera.

Według specjalisty najpierw należy podzielić ugotowany produkt na białka i żółtka.

Najpierw w sałatce powinna pojawić się biała część jajek.Ale żółtka muszą zostać poddane pewnej „przetworzeniu“.

Co należy zrobić z żółtkami przed dodaniem do Oliviera

Żółtka należy rozetrzeć z solą i dodać do pysznego sosu.

Dlatego Oliviera nie należy doprawiać majonezem.Lepiej przygotować opatrunek składający się z następujących składników:

  • 3-4 żółtka roztrzepane z solą.
  • 1 łyżeczka musztardy.
  • 200 gramów kwaśnej śmietany.
  • 1 łyżeczka soku z cytryny.
  • Rezultatem jest wspaniały sos, który sprawi, że sałatka będzie niesamowicie smaczna.

    Nawiasem mówiąc, obecność żółtek tylko w dressingu poważnie poprawi wygląd potrawy.

    Faktem jest, że w sałatce Olivier nie będzie żółtych „okruchów“: sałatka będzie wyglądać bardzo schludnie.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře