HomeJedzenieW restauracji kotlety są zawsze smaczniejsze: szefowie kuchni nigdy niczego nie dodają,...

W restauracji kotlety są zawsze smaczniejsze: szefowie kuchni nigdy niczego nie dodają, ale gospodynie domowe nie gotują bez tego kotletów

Kotlety restauracyjne są zawsze smaczniejsze od domowych, a wszystko dlatego, że restauracje nie dodają do mielonego kotleta chleba i innych składników..

Czego profesjonalni szefowie kuchni nie wkładają do kotletów, mówi Julia Arkhipova, ekspertka internetowej publikacji Belnovosti w dziedzinie gotowania, kucharka i czwartorzędny piekarz.

Czego nie dodają do kotletów w restauracjach

Przygotowując mielone kotlety w restauracjach z reguły nie dodają chleba, jajek i cebuli.Majonezu również nigdy nie używa się.

Zamiast tych składników stosuje się świeże warzywa – kapustę białą lub pekińską, marchew, cukinię, świeże zioła.

Dzięki nim kotlety są bardziej soczyste.Soczystości można też dodać kotletom za pomocą kawałka lodu lub masła.

Po uformowaniu i odkostnieniu kotlety należy pozwolić im „odpocząć“ na stole przez 15–20 minut.

Wcześniej ekspert opowiedział, jak przygotować sałatkę „Męskie śniadanie“.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře