HomeJedzeniePo co profesjonalni szefowie kuchni do gotowania makaronu dodają kawę: efekt przekroczy...

Po co profesjonalni szefowie kuchni do gotowania makaronu dodają kawę: efekt przekroczy wszelkie Twoje oczekiwania

Czy wiesz, że profesjonalni szefowie kuchni podczas przygotowywania makaronu dodają kawę?.

Podpowiadamy, dlaczego warto podążać za ich przykładem.

Po co dodawać kawę do robienia makaronu?

Kawę należy dodać nie do samego makaronu, ale do sosu pomidorowego.Kawa zmniejsza kwaśność.

Przygotowanie tego sosu jest łatwe.Smażyć pokruszone pomidory lub koncentrat pomidorowy przez kilka minut na patelni z oliwą z oliwek.

Następnie dodać sól, pieprz, szczyptę cukru i posiekany czosnek (jeden ząbek) i gotować sos na małym ogniu przez 5 minut.

Podczas gdy sos się gotuje, zaparz kawę.Ćwierć łyżeczki granulowanej kawy rozpuścić w 50 gramach bulionu mięsnego lub warzywnego i wlać do sosu.

Możesz też zaparzyć naturalną kawę i dodać kilka łyżek.Po dodaniu kawy wymieszać sos, doprowadzić do wrzenia, wyłączyć.Można dodać do makaronu.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře