HomeJedzenieCo ugotować z papryką: wypróbuj ten przepis

Co ugotować z papryką: wypróbuj ten przepis

Papryka nie musi być nadziewana.Spróbuj zrobić z tego zdrową zupę.

Trochę będzie trzeba pokombinować, ale danie zadowoli wszystkich w rodzinie..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartej klasy kucharka i piekarz, powiedziała nam, jak zrobić zupę paprykową.

Będziesz potrzebować:

  • papryka (czerwona) – 5-6 szt.
  • pomidory – 500 gr.
  • czosnek – 3 ząbki.
  • woda – 350 ml.
  • sos sojowy – 2 łyżki.ja.
  • bazylia i aromatyczne zioła do smaku.
  • sól, pieprz, przyprawy do smaku.
  • olej roślinny.
  • Jak gotować

    1.Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, przekrawamy na połówki i układamy na blasze do pieczenia.Umieszczamy tu także połówki pomidorów i obrane ząbki czosnku.

    2.Skropić olejem i piec warzywa w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 20 minut.

    3.Warzywa zmiel w blenderze wraz z liśćmi bazylii.

    4.Do puree warzywnego dodajemy przegotowaną wodę, sól i przyprawy do smaku, sos, mieszamy i podajemy.

    W razie potrzeby posypać orzechami, grzankami i listkami bazylii i podawać.Smacznego!

    Wcześniej powiedzieliśmy, dlaczego nie można przechowywać pomidorów w lodówce.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře