HomeJedzenieJak zrobić orzeźwiającą zimną zupę: nie okroshka ani kholodnik

Jak zrobić orzeźwiającą zimną zupę: nie okroshka ani kholodnik

Latem danie numer jeden można nazwać kholodnikiem lub okroshką.Trudno powiedzieć, który smaczniejszy..

Ale to nie jedyne orzeźwiające danie na gorące letnie popołudnie.Oferujemy alternatywną opcję.

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała nam, jak przygotować zimną i zdrową zupę z ogórków i awokado.

Będziesz potrzebować:

  • ogórki (świeże) – 3 szt.
  • awokado – 4 szt.
  • cytryna – 1 szt.
  • oliwa z oliwek – 3 łyżki.ja.
  • ocet winny (biały) – 1 łyżka.ja.
  • woda.
  • przyprawy do smaku.
  • Jak gotować

    1.Awokado myjemy i obieramy, usuwamy pestki, a z ogórków odcinamy skórkę.

    2.Następnie pokrój wszystko na duże kawałki lub od razu włóż do blendera.

    3.Do gotowej mieszanki dodać sól i przyprawy do smaku, oliwę, sok z cytryny do smaku, ocet i wymieszać.

    4.Gotowe gęste puree rozcieńczyć schłodzoną przegotowaną wodą do pożądanej konsystencji, w razie potrzeby ostudzić i podawać.

    Wcześniej powiedzieliśmy, jak prawidłowo przygotować ciasto.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře