Latem danie numer jeden można nazwać kholodnikiem lub okroshką.Trudno powiedzieć, który smaczniejszy..
Ale to nie jedyne orzeźwiające danie na gorące letnie popołudnie.Oferujemy alternatywną opcję.
Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała nam, jak przygotować zimną i zdrową zupę z ogórków i awokado.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Awokado myjemy i obieramy, usuwamy pestki, a z ogórków odcinamy skórkę.
2.Następnie pokrój wszystko na duże kawałki lub od razu włóż do blendera.
3.Do gotowej mieszanki dodać sól i przyprawy do smaku, oliwę, sok z cytryny do smaku, ocet i wymieszać.
4.Gotowe gęste puree rozcieńczyć schłodzoną przegotowaną wodą do pożądanej konsystencji, w razie potrzeby ostudzić i podawać.
Wcześniej powiedzieliśmy, jak prawidłowo przygotować ciasto.