HomeJedzenie„Polskie ogórki w 5 minut”: w Polsce nazywane są „żydowską przekąską ogórkową”

„Polskie ogórki w 5 minut”: w Polsce nazywane są „żydowską przekąską ogórkową”

Polacy mają danie zwane „żydowską przystawką ogórkową“.Znają go także niektórzy z naszych domowych kucharzy..

Nazywano to danie „polskimi ogórkami w 5 minut“.Mówią, że jest bardzo, bardzo smaczne.

Podzielili się też przepisem, twierdząc, że jest prosty i szybki.

Jak to jest przygotowane? Ogórki pokroić w krążki (każdy o grubości około centymetra), bazylię i koper drobno posiekać.

Do wody dodaj olej roślinny i cukier.

Dodać także sól, zmielony czarny pieprz, papryczkę chili, gorczycę, ocet, czosnek, przepuścić przez prasę.

Następnie ogórki, koperek i bazylię zalewamy marynatą i przykrywamy pokrywką.Po kilku godzinach danie jest gotowe.Chociaż następnego dnia będzie jeszcze smaczniejszy.

Jeśli chodzi o składniki i ich ilości, będziemy potrzebować ogórków (pół kilo), oleju roślinnego (30 ml), wody (40 ml), cukru (dwie łyżeczki), soli (łyżeczka).

Będziesz także potrzebować mielonego czarnego pieprzu (pół łyżeczki), bazylii z koperkiem, 3 ząbków czosnku, łyżeczki gorczycy, szczypty mielonej papryczki chili i łyżki octu (9%).

Wcześniej powiedzieliśmy Ci, jak gotować leniwe pierogi.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře