HomeJedzeniePrzypomina placki mięsne: niezwykły sposób przygotowania naleśników

Przypomina placki mięsne: niezwykły sposób przygotowania naleśników

Okazuje się, że naleśniki mogą być równie sycące i pyszne jak ciasta..

I ten wynik można osiągnąć bez znacznego wydłużania czasu gotowania..

Przecież nie trzeba tracić czasu na wyrabianie ciasta i modelowanie.

Głównym sekretem jest użycie dodatkowych składników.

Mówimy o jajkach na twardo, zielonej cebuli i pieczonym filecie z kurczaka.

Przepisem na pyszne naleśniki (które chyba bardziej trafnie można by nazwać leniwymi ciastami) podzieliła się z nami ekspertka publikacji sieci Belnovosti z zakresu gotowania, kucharka, czwartorzędna piekarz Julia Arkhipova.

Jak zrobić leniwe placki z kurczakiem

Weź miskę i wbij do niej jedno jajko.

Posolić białko i żółtko, dodać łyżkę cukru pudru i dokładnie wymieszać zawartość pojemnika.

Do powstałej masy wlać 350 mililitrów kefiru (napój nie powinien być zimny), dodać 170 gramów mąki i dodać jedną łyżeczkę sody oczyszczonej.

Po ponownym wymieszaniu otrzymamy bazę, do której należy dodać posiekane jajko na twardo, odrobinę posiekanej zielonej cebuli i 150 gramów filetu z kurczaka pokrojonego na małe kawałki (wcześniej poddanego obróbce cieplnej w piekarniku).

Otrzymasz ciasto, z którego wyjdą naleśniki.Smaż je na średnim ogniu.

Wcześniej smakoszom mówiono, jak gotować kotlety ziemniaczane.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře