Wiele osób uwielbia chrupiące ogórki.Mówimy o lekko solonych.Przygotowuje się je na różne sposoby, ale wśród wszystkich metod jest jeden, który wyróżnia się..
Po pierwsze, jest to jeden z najprostszych.Po drugie, nie wymaga dużo czasu.Po trzecie, wymagana jest minimalna ilość wysiłku fizycznego.
Niektórzy ludzie zaznajomieni z tym przepisem nazywają go „suchą“ wersją gotowania.
Ekspert internetowej publikacji BelNovosti, kucharka Julia Arkhipova, opowiedziała o istocie tej metody.
Proces gotowania
Zauważyła: przepis wcale nie jest nowy, ale być może nie wszyscy o nim wiedzą.Jego zaletą jest szybkość przygotowania lekko solonych ogórków.
Nie zapomnij dobrze umyć warzyw i odciąć końcówki przed rozpoczęciem procesu.
Następnie posiekaj (drobno) koperek i czosnek (średnio).Włożymy je do dwóch worków, podobnie jak ogórki.
Następnie dodaj jedną łyżeczkę soli do każdej torebki.
W jednym z nich do wszystkich wymienionych składników dodajemy czerwoną paprykę, kurkumę, czarny pieprz i mieloną kolendrę.
Składowanie
Spróbuj.Z pewnością docenisz nowy – nie do końca znajomy – smak.
A jeśli chcesz, użyj innych przypraw.Na przykład dla pikanterii odpowiednia jest czerwona papryka.
Zamykamy oba opakowania (pierwsze to danie klasyczne), dobrze je wstrząsamy i wkładamy do lodówki.
Ale możesz zostawić go na stole, wtedy ogórki będą gotowe za 12 godzin.W lodówce – po dniu.
Przepisy
Jeśli chodzi o przepisy, „klasyka“ obejmuje ogórki (750 gramów), pęczek koperku, 4-5 ząbków czosnku i 1 łyżeczkę soli.
Do „innowacyjnego“ przepisu będziesz potrzebować oprócz wszystkich powyższych (w tych samych tomach):
– kurkuma – jedna trzecia łyżeczki;
– papryka – jedna trzecia łyżeczki;
– pieprz czarny – jedna trzecia łyżeczki;
– kolendra mielona – jedna trzecia łyżeczki.
A dla tych, którzy lubią ostre, możesz dodać czerwoną paprykę, jeśli chcesz.