Porowata, zwiewna i miękka – ciasto przygotowane według tego przepisu jest całkowicie samowystarczalne..
Według szefowej kuchni Julii Arkhipowej, ekspertki publikacji sieci BelNovosti, można go stosować jako bazę do ciast, gdyż dobrze komponuje się z musami i kremami..
Pieczenie przygotowuje się łatwo i prosto z następujących składników:
Połącz cukier, śmietanę i jajko i lekko ubijaj, aż do uzyskania jednorodnej masy.
Teraz dodaj mąkę (koniecznie ją przesiej), sodę i kakao i ponownie dokładnie wymieszaj – to wszystko, ciasto jest gotowe.
Ciasto można upiec w multicookerze, uprzednio nasmarowując miskę masłem, korzystając z trybu „Pieczenie“.
Piekarnik również będzie działał – ustaw temperaturę na 180 stopni i włóż ciasto do piekarnika na około 40 minut.
Gdy ciasto będzie gotowe, zdejmij je z formy i lekko ostudź, następnie zawiń w folię spożywczą i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.W rezultacie ciasta okażą się jeszcze bardziej wilgotne.
Wcześniej powiedzieliśmy, jak uzyskać jasnożółte żółtko z gotowanych jaj.