Kolejny sezon przygotowań do zimy już się rozpoczął, dlatego śpieszymy z udostępnieniem Państwu wyjątkowego przepisu na sos, który przygotowuje się łatwo i szybko, nie dłużej niż 5-7 minut..
Według kucharki Julii Arkhipowej, ekspertki publikacji sieci BelNovosti, sos można jeść z pieczywem lub dodawać do zup, makaronów i klusek.Idealnie nadaje się do kebabów, ryb, kurczaków i kotletów..
Przejdźmy do składników.Do sosu będziesz potrzebować:
Od kucharza wystarczy włożyć wszystkie przygotowane produkty do blendera i za jego pomocą przekształcić je w jednorodną masę.
Na samym końcu należy dodać kolendrę i sól.
Sos pozostawiamy na chwilę, po czym napełniamy nim słoiki i przechowujemy w lodówce.
Tutaj naczynie można bez problemu przechowywać przez tydzień.
Jeśli chcesz przechować sos do zimy, możesz cieszyć się jego świeżym, letnim smakiem i aromatem także w zimnych porach roku, jeśli chcesz wykorzystać pojemniki do zamrażania.
Wcześniej mówiliśmy Wam, z czym nie należy jeść kaszy gryczanej.