HomeJedzenieJak zrobić smaczne i soczyste danie z suszonego różowego łososia: sekret tkwi...

Jak zrobić smaczne i soczyste danie z suszonego różowego łososia: sekret tkwi w marynacie

Aby różowy łosoś był zawsze soczysty i smaczny, użyj specjalnej marynaty..

Jak powiedziała kucharka Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci BelNovosti, marynatę przygotowuje się szybko i prosto z dostępnych składników, a wynik przekroczy Twoje oczekiwania..

Oto składniki na ryby o wadze 500-700 g:

  • 1 jajko.
  • 2 łyżki oleju roślinnego.
  • 1,5 łyżeczki sosu sojowego.
  • 3 łyżeczki skrobi.
  • 1 łyżeczka musztardy.
  • 0,5 łyżeczki soku z cytryny.
  • 1 szczypta papryki.
  • 1 szczypta imbiru.
  • 1 szczypta oregano.
  • czarny pieprz do smaku.
  • Dla tych, którzy lubią bardziej słone potrawy, możesz dodać trochę więcej soli – zdaj się na swój gust.

    Rybę pokroić na kawałki o grubości od 0,5 do 1 centymetra.

    Następnie możesz przygotować marynatę, mieszając wszystkie te składniki, aż będą gładkie.Marynuj rybę w tym sosie przez 20-30 minut lub godzinę.

    To wszystko: teraz możesz ugotować rybę w dowolny wygodny sposób: w piekarniku, na grillu lub na patelni.Jeśli smażysz na patelni, możesz dodatkowo obtoczyć rybę w bułce tartej lub kaszy mannie.

    W tej marynacie różowy łosoś okazuje się bardzo soczysty i smaczny.Nawiasem mówiąc, można go również wykorzystać do gotowania mintaja, dorsza, soli i makreli.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře