HomeJedzenieUjawniono przepis na idealną marynatę do grilla i wymieniono najgorsze opcje na...

Ujawniono przepis na idealną marynatę do grilla i wymieniono najgorsze opcje na lato

Mięso gotowane na węglach powinno być soczyste i miękkie, do czego używa się marynaty..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak przygotować idealną marynatę, a także jakie przepisy na lato lepiej odłożyć na bok..

Na początek szef kuchni radził nam w upalne dni zapomnieć o marynatach na bazie majonezu, kwaśnej śmietany i innych fermentowanych produktów mlecznych.

Bakterie mogą aktywnie namnażać się w tym środowisku, co może prowadzić do zatrucia pokarmowego.

Idealna marynata

Uważa się to za klasyczny przepis na przyprawianie mięsa na grilla, znany każdemu radzieckiemu turystowi.

Do jego przygotowania wykorzystujesz:

  • ocet.
  • liść laurowy.
  • czarny pieprz
  • ziarna pieprzu.
  • sól.
  • woda mineralna.
  • Tak więc na 750 gramów mięsa potrzebne będzie 125 ml wody mineralnej i 1 łyżka.l.ocet.

    Do smaku można dodać cebulę, przyprawy i przyprawy.

    Zaleca się marynowanie mięsa wieczorem, tak aby minęło co najmniej 12 godzin przed ugotowaniem.

    Wcześniej powiedzieliśmy, z czym ugotować owsiankę jaglaną – wodą czy mlekiem.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře