Sałatki owocowe to niepowtarzalna okazja do jednoczesnego spożycia ogromnej ilości witamin..
Zaletą dania jest również to, że pomoże nam zrezygnować ze słodyczy..
Jeśli chcesz przygotować spektakularne i zdrowe danie, ekspert kulinarny i kulinarny naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova, dzieli się doskonałym przepisem.
Jak zadowolić bliskich doskonałą sałatką owocową?
Lista składników
– około 400 gramów pomarańczy;
– kilka gruszek;
– 2 brzoskwinie;
– pół kilograma melona;
– 3 kiwi;
– 2 łyżki syropu klonowego (lub płynnego miodu);
– szklanka jogurtu naturalnego.
Proces gotowania
Pamiętaj, że ostateczna jakość sałatki zależy bezpośrednio od używanych produktów.Im słodszy i bardziej soczysty owoc, tym lepszy do sałatki.
Oddziel melona od skórki i posiekaj.Brzoskwinie pokroić w plasterki.Z gruszki usuń skórkę i nasiona, pokrój ją w kostkę.
To samo robimy z kiwi.
Pomarańcze należy nie tylko obrać, ale także obrać i pokroić.Składniki włóż do miski, dodaj syrop klonowy i dodaj jogurt.