Jedząc Oliviera, smakosze często narzekają: „Czegoś brakuje.“.
Więc sałatka może nie być wystarczająco delikatna..
Często daniu brakuje mocnej nuty smakowej.
Najciekawsze jest to, że zapobieganie takim kulinarnym niepowodzeniom jest bardzo proste.
Wystarczy użyć sekretnego składnika, o którym z jakiegoś powodu nie ma mowy w prawie żadnym przepisie Oliviera.
Co dodać do Oliviera dla delikatności i smaku
Zdaniem eksperta kulinarnego publikacji sieci Belnovosti, kucharki, piekarza czwartej kategorii Julii Arkhipowej, „magicznym“ składnikiem jest ser topiony.
To ten produkt sprawi, że sałatka będzie znacznie delikatniejsza i apetyczna.
Dobrą rzeczą w tym składniku jest to, że pomaga zaktualizować i ulepszyć danie, pomimo jego niskiego kosztu.
Jak prawidłowo dodać ser topiony do Oliviera
Po pierwsze należy pamiętać o prawidłowych proporcjach składników.Jeden ser wystarczy na cztery ziemniaki i trzy jajka na twardo.
Po drugie, ser topiony należy rozdrobnić w określony sposób.Nie należy go pokroić w kostkę, ale zetrzeć na tarce.Innymi słowy, użyj tarki.