Zamiast lekko solonych ogórków gospodynie domowe proponują gotowanie cukinii.Przepis jest prosty, a zadanie wykonasz w zaledwie 5 minut plus czas przygotowania..
Bez obróbki cieplnej, tylko świeże warzywa, proste składniki i dostępne witaminy..
Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, piekarz czwartej klasy, powiedziała nam, jak gotować lekko soloną cukinię.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Do tego przepisu nadaje się młoda cukinia.Należy je umyć i pokroić w cienkie plasterki, jak ogórki.
2.Czosnek i zioła posiekać, wymieszać z solą.
3.Oddzielnie wymieszaj sos sojowy, ocet i miód.
4.Warzywa włóż do torebki, dodaj dressing oraz mieszaninę soli i czosnku.
Wtedy wszystko jest proste.Zawiąż torbę i energicznie wstrząśnij.
Odstaw przekąskę w temperaturze pokojowej na 10 minut i włóż przekąskę do lodówki.Smacznego!