HomeJedzenieJak pysznie marynować czerwoną rybę w domu: ryba okazuje się delikatna jak...

Jak pysznie marynować czerwoną rybę w domu: ryba okazuje się delikatna jak masło – przepis sprawdzony przez lata i nigdy nie zawiódł

Wiele osób uwielbia lekko soloną czerwoną rybę.Delikatnie mówiąc, bardzo smaczne..

Zabieg można przeprowadzić według jednej ciekawej receptury, która, jak mówią wtajemniczeni, jest sprawdzona od lat i nigdy nie zawiodła..

Szefowa kuchni Yulia Arkhipova, ekspertka publikacji internetowej BelNovosti, która ją testowała, mówi: w rezultacie otrzymujemy bardzo delikatną i bardzo smaczną rybę.

Nawiasem mówiąc, zgodnie z tym przepisem możesz posolić absolutnie każdą czerwoną rybę, na przykład łososia lub pstrąga, lub łososia kumpla, który jest bardziej dostępny dla portfela.

Uzbrajamy się więc w sól, cukier, ziele angielskie z groszkiem i sokiem z cytryny.

Rybę pokroić w warstwy i usunąć kręgosłup.Wymieszaj sól z cukrem i tą mieszaniną polej rybę umieszczoną w pojemniku (na przykład w dwóch warstwach).

Dodać groszek ziele angielskie i skropić sokiem z cytryny.Włożyć na noc do lodówki.

Rano wyjmujemy i widzimy coś przypominającego marynatę.Przenosimy rybę z dolnych warstw na górę, tak aby namoczyła się w marynacie.

Pozostawić w lodówce do wieczora, kiedy będzie można odsączyć całą marynatę i zjeść soloną rybę.

Jeśli chodzi o ilość karmy, na 1 kilogram świeżej ryby potrzebne są 3 łyżki soli (jeśli chcesz rybę lekko osoloną – 2 łyżki) i jeden taki sam cukier.

Potrzebujesz także 5 groszków ziela angielskiego i ćwiartki cytryny.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře