HomeJedzenieCo zrobić z arbuzem bez smaku: zawsze masz czas, aby go wyrzucić

Co zrobić z arbuzem bez smaku: zawsze masz czas, aby go wyrzucić

Jest wiele przepisów z arbuzem – można z niego zrobić galaretkę, lemoniadę, a nawet sałatkę..

Jednym z tych przepisów podzieliła się kucharka Julia Arkhipova, ekspertka internetowej publikacji BelNovosti..

Proponuje zrobić sorbet arbuzowy – letni świeży i umiarkowanie słodki deser, który będzie prawdziwym wybawieniem, jeśli zakupiony arbuz okaże się bez smaku.

Na 2-4 porcje wystarczą 4 duże kawałki arbuza i 2 łyżki zimnej wody.

Aby przygotować sorbet, należy usunąć skórkę z arbuza, wyrzucić nasiona, a miąższ pokroić na małe kawałki.

Włóż je do zamrażarki na 2-3 godziny.

Po upływie określonego czasu zamrożone kawałki arbuza należy rozdrobnić za pomocą blendera, dodając powyższą ilość wody.

Ważne: blender musi być wyposażony w metalowe ostrza, gdyż plastikowe ostrza mogą ulec uszkodzeniu.

Następnie możesz włożyć sorbet do misek i podawać.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře