HomeJedzenieNie kroj już ziemniaków na mięso po francusku: zrób to inaczej, a...

Nie kroj już ziemniaków na mięso po francusku: zrób to inaczej, a danie okaże się znacznie smaczniejsze

Wielu kucharzy popełnia poważny błąd podczas gotowania mięsa po francusku..

Pokroili ziemniaki w plasterki..

Tę opcję przygotowania warzywa do włączenia do popularnego dania trudno nazwać poprawną.

Nocny Cień należy zmiażdżyć inaczej.W takim przypadku jedzenie okaże się znacznie bardziej apetyczne.

Dlatego ekspertka publikacji sieci Belnovosti w dziedzinie gotowania, kucharka, piekarz czwartej kategorii, Julia Arkhipova, radzi, aby po francusku nie kroić ziemniaków na mięso, ale je zetrzeć.

W czym tarte ziemniaki są lepsze od siekanych ziemniaków?

Odpowiedź na to pytanie jest bardzo prosta: podczas pieczenia takie warzywo znacznie lepiej wchłania płyny uwolnione podczas pieczenia z innych składników.

Tak więc starte ziemniaki „zabierają“ sok z mięsa i cebuli.Ponadto warzywo jest doskonale nasączone majonezem.

W rezultacie danie okazuje się znacznie smaczniejsze.

Następnym razem zrób to: posiekaj ziemniaki nie nożem, ale tarką.

Powstałą „słomkę“ umieść w naczyniu do pieczenia.A następnie ułóż kolejne warstwy: majonez, cebulę, mięso, ser.

Wcześniej ekspert podzielił się przepisem na pyszne francuskie kotlety.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře