HomeJedzenieKotlety schabowe DEBRECIN: Przysmak, za który każdy mężczyzna poniesie Cię na rękach!

Kotlety schabowe DEBRECIN: Przysmak, za który każdy mężczyzna poniesie Cię na rękach!

Choć nie jest to najmniej kaloryczne danie, jest tak smaczne, że musisz go spróbować!

Przygotowanie nie jest trudne, a na pewno będziesz zachwycony powstającym daniem.

Znakomity przepis na soczysty kotlet z kanału YouTube szazsu.

Potrzebujemy:

550 g kotleta schabowego.

sól

mielony czarny pieprz.

30 g masła.

2-3 łyżki oleju roślinnego.

300 g grzybów.

30 g masła.

2-3 łyżki oleju roślinnego.

80 g kiełbasy debreczyńskiej.

65 g ogórków kiszonych.

1,5 łyżki mąki pszennej.

250 ml mleka.

100-150 g sera.

1/2 szklanki mleka do posmarowania mięsa.

Załącznik (opcjonalnie):.

Pieczone ziemniaki.

Tłuczone ziemniaki.

Świeże wypieki.

Ryż.

Procedura:

Umyj i osusz wieprzowinę, usuń tłuszcz i pokrój w plasterki.

Plasterki mięsa na twardej powierzchni przykryć folią i opukać..

Posolić i przyprawić kotlet z obu stron.Pieczarki pokroić w kostkę.

Kiełbasę pokroić na ćwiartki i pokroić.W ten sam sposób pokroić ogórka.

Rozgrzej olej na patelni i rozpuść masło.

Na patelnię włóż kawałek mięsa i smaż z obu stron na złoty kolor..

Nasmaruj blachę olejem i ułóż smażone mięso.

Na czystej patelni roztopić masło i wlać olej.

Dodaj grzyby na patelnię i smaż, aż się zarumienią.

Dodajemy posiekaną kiełbasę i smażymy 2-3 minuty cały czas mieszając.

Obniżamy temperaturę, dodajemy mąkę i dobrze mieszamy..

Posolić i doprawić mieszankę czarnym pieprzem.

Dodaj ogórki i wymieszaj.

Stopniowo dodajemy mleko i mieszamy, aż sos zgęstnieje.

Nakładamy sos na plastry mięsa.Posyp wierzch tartym serem.

Zalać mlekiem i piec 30 minut w temperaturze 190°C..

Podajemy z frytkami lub z dodatkiem według upodobań.

Życzymy dobrego apetytu!

Poradnik wideo:.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře