HomeJedzenieJak zrobić masło orzechowe: prosty, zdrowy przepis

Jak zrobić masło orzechowe: prosty, zdrowy przepis

Masło orzechowe to jedna z najzdrowszych przekąsek, jakie można sobie wyobrazić.

Niektórzy uważają nawet makaron za prawdziwy superfood, zawierający dużo białka, wartościowych tłuszczów i witamin z grupy B..

Wysokiej jakości masło orzechowe jest drogie.Dlatego możesz przygotować danie samodzielnie – mówi szefowa kuchni Julia Arkhipova, ekspert kulinarny naszego magazynu.

Jak zrobić masło orzechowe?

Lista składników

– około 300 gramów orzeszków ziemnych;
– 2 duże łyżki syropu z agawy (można zastąpić płynnym miodem);
– ćwierć małej łyżeczki soli (drobno mielona sól morska);
– 2 duże łyżki masła orzechowego.

Proces gotowania

Najpierw musisz położyć orzeszki ziemne na blasze do pieczenia i włożyć je do piekarnika na kwadrans.Temperatura powinna wynosić około 150 stopni.

Następnie oczyszczamy orzechy i wrzucamy je do blendera.

Najpierw ubij produkt, aż będzie kruchy.Dodać sól, syrop z agawy lub miód.Śmigać.Następnie dodaj określoną ilość masła orzechowego.

Pokonaj ponownie.Na tym etapie pasta powinna mieć idealną konsystencję.Jeśli masa wydaje się zbyt gęsta, zawsze możesz poprawić sytuację olejem.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře