HomeJedzenieZ czym podawać szaszłyk: tylko nie ketchupem i majonezem

Z czym podawać szaszłyk: tylko nie ketchupem i majonezem

Kebab zazwyczaj nie podaje się z ziemniakami, kaszą czy makaronem.Mówią, że nie jest to zbyt dobre na trawienie, a taki dodatek po prostu nie pozwala cieszyć się smakiem mięsa..

Dlatego do grilla podaje się świeże warzywa, zioła czy sosy, ale niekoniecznie ketchup..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartej klasy kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak przygotować pikantną przekąskę pomidorową na grilla.

Będziesz potrzebować:

  • pomidory (małe) – 500 gr.
  • bazylia (świeża) do smaku.
  • mozzarella – 150 gr.
  • sól, czarny pieprz do smaku.
  • oregano – szczypta.
  • czosnek – 2-3 ząbki.
  • sos sojowy – 1 łyżka.ja.
  • olej roślinny – 1 łyżka.l.
  • Jak gotować

    1.Do tego przepisu lepiej jest użyć małych pomidorów.Najlepsza jest odmiana wiśniowa.Owoce pokroić na ćwiartki, a w przypadku bardzo małych na pół.

    2.Przełóż czosnek przez prasę i posiekaj warzywa.

    3.Warzywa i zioła włóż do salaterki, dodaj przyprawy według listy i posiekany czosnek.Całość polej sosem i olejem roślinnym.

    Pozwól mu trochę zaparzyć, wymieszaj i podawaj.Smacznego!

    Wcześniej powiedzieliśmy Ci, co ugotować z czerwonych porzeczek.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře