HomeJedzenieOto jak możesz przechowywać kurczaka BEZ lodówki przez 12 miesięcy: Zapisz ten...

Oto jak możesz przechowywać kurczaka BEZ lodówki przez 12 miesięcy: Zapisz ten przepis, będzie Ci potrzebny!

Udka z kurczaka w puszkach pozwolą zachować jadalność mięsa poza lodówką przez okres do 12 miesięcy.

Prosty przepis na konserwę z kurczaka, którą będziesz cieszyć się przez cały rok.

Doskonały przepis z kanału Moja kuhinja Tanja na YouTube na udka z kurczaka w puszkach.

Potrzebujemy:

2 kg udek z kurczaka.

2 łyżeczki soli.

mielony pieprz.

3 łyżeczki mielonej czerwonej papryki.

1 łyżeczka warzyw.

2 łyżeczki 9% octu.

3 cebule.

pietruszka.

Procedura:

Najpierw dokładnie umyj udka z kurczaka.

Następnie kładziemy je na papierowej serwetce.

Wytrzeć do sucha..

Przenieś kurczaka na dużą patelnię.

Następnie dodać sól, pieprz mielony, słodką paprykę mieloną, warzywa.

Wszystko dokładnie wcieramy w mięso..

Następnie dodajemy ocet.

Dokładnie mieszamy.

Cebulę pokroić w duże pierścienie.

Przełóż je do dużej miski, dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Mieszamy rękami..

Połóż 2 plasterki cebuli na dnie słoika konserwowego. .

Następnie wkładamy mięso , na koniec dodajemy cebulę.

Dokładnie zamknij szklanki pokrywkami.

Na dnie garnka połóż ściereczkę, ułóż szklanki.

Wlej wodę aż do górnej części pokrywki.

Przykryj pokrywką.

Od momentu zagotowania wody obniżamy temperaturę..

Gotuj przez 5 godzin na małym ogniu..

Po pięciu godzinach gotowania wyjmij słoiki z konserwami, przykryj je kocem i pozostaw do ostygnięcia.

Tak przygotowane mięso przechowujemy w chłodnym i ciemnym miejscu do 12 miesięcy..

Smacznego!

Poradnik wideo:.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře