HomeJedzenieMam PRZEPIS na idealny biszkopt: Ciasto jest lekkie jak oddech, nie pęka...

Mam PRZEPIS na idealny biszkopt: Ciasto jest lekkie jak oddech, nie pęka i na pewno nie opadnie – wystarczy posmarować je dżemem!

Puszysty biszkopt, łatwy i szybki w przygotowaniu.

Można go dodać do dowolnego ciasta lub zjeść samodzielnie do popołudniowej herbaty.

Wyjątkowy przepis na puszysty i miękki biszkopt z kanału YouTube Кулинарим с Таней 2. 0.

Potrzebujemy:

(forma 22 x 24 cm).

5 średnich jaj.

szczypta soli.

1 łyżeczka cukru waniliowego.

150 g granulowanego cukru.

150 g mąki zwykłej.

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie).

Zbliżać się:

Jajka rozbij do głębokiej miski. Dodaj szczyptę soli.

Ubijaj mikserem przez pół minuty.

Dodaj cukier waniliowy.Posypać granulowanym cukrem.

Mikserem ubijamy około 8 minut , aż piana będzie puszysta.

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Stopniowo wsypywać do masy jajecznej.

Trzepaczką lub szpatułką delikatnie wymieszaj..

Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia.Wlać ciasto.

Góra jest równomiernie wyrównana..

Za pomocą szpikulca wymieszaj ciasto spiralnie, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza.

Włóż formę do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec przez 25-30 minut (grzanie górna/dolna).

Sprawdzamy upieczony biszkopt patyczkiem.

Następnie wyjmujemy biszkopt z formy i usuwamy papier..

Połóż go na drucianej kratce i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.

Zawijamy biszkopt w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin..

Po wyjęciu z lodówki w razie potrzeby biszkopt pokrój..

Możemy z niego zrobić dowolne ciasto.

Życzymy dobrego apetytu!

Film instruktażowy:.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře