Wiele osób czasami uważa, że sytuacja podczas gotowania może wymknąć się spod kontroli.
Najbardziej frustrujące jest to, gdy nic nie można cofnąć.
Na przykład, jest to dokładnie sytuacja podczas robienia serników.Jeśli zaczną się rozpadać, nic nie da się zrobić.Dlatego ekspertem kulinarnym naszego magazynu jest szefowa kuchni Julia Arkhipova.
Dlaczego serniki mogą się rozpadać?
Suchy twaróg
Wiele osób dbających o sylwetkę stara się włączyć do swojej diety odtłuszczony twaróg lub produkt o minimalnej zawartości tłuszczu.
Jeśli robisz na jego bazie desery, które nie wymagają obróbki cieplnej, jest odpowiedni.Ale w przypadku serników zawartość tłuszczu powinna wynosić co najmniej 9%.
Suchy twaróg nie może utrzymać swojego kształtu.
Dużo lub mało jaj
Jaja kurze są jednym z najważniejszych elementów, ponieważ pomagają zachować kształt.Jeśli włoży się ich niewiele, serniki rozpadną się.
Jeśli wyślesz dużo, będziesz musiał dodać nadmiar mąki.Serniki albo się rozpadną, albo staną się ‚gumowate‘.
Wcześniej powiedzieliśmy, jak zawsze gotować delikatną wątróbkę.