Wydaje się, że trudno jest wymyślić danie prostsze niż owsianka: nie ma specjalnych niuansów w zakresie przygotowania.
Ale to błąd
Jak się okazuje, wiele osób popełnia nieścisłości w procesie gotowania tego dania, zauważa ekspert kulinarny i kulinarny naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.
Jakie są wady
Brak jakości przetwarzania
Jeśli chcesz, aby Twoja owsianka okazała się zdrowa i smaczna, w każdym przypadku warto ją przejrzeć przed rozpoczęciem gotowania.Następnie niezwykle ważne jest przepłukanie produktu pod wodą i to nie raz: woda powinna stać się czysta i klarowna.
Brak kalcynacji
Prawie każdy pomija ten krok, chociaż jest to uniwersalny sposób na uczynienie każdej owsianki bardziej aromatyczną.Wystarczy trzymać kaszę przez trzy minuty na patelni z odrobiną oleju roślinnego.
Nawiasem mówiąc, skróci to czas gotowania.
Ta sama temperatura
Jeśli chcesz, aby owsianka okazała się smaczna i dobrej jakości, ogień należy zmniejszyć po ugotowaniu: nie należy gotować owsianki na maksymalnym płomieniu.
Wcześniej mówiliśmy o tym, jak gotować kotlety ryżowe z ziemniakami.