Trudno sobie wyobrazić gotowanie bez cebuli.
Przygotowany z cytryną będzie pysznym dodatkiem do wielu posiłków.
Polecamy wszystkim przepis na marynowaną cebulę , która wzbogaci smak mięs, przekąsek i sałatek.
Postępuj zgodnie z tym przepisem od smakosze.
Marynowana cebula
Używamy cebuli w wielu potrawach.
Dodajemy ją do sałatek, mielonych steków, zapiekanek i dań z makaronu.
To smaczne i zdrowe warzywo dodaje smaku i trudno wyobrazić sobie bez niego naszą kuchnię.
Jeśli jednak chcesz wzmocnić smak swoich potraw , wybierz ten przepis.
To będzie fantastyczna marynowana cebula.
Będzie świetnie pasować do mięsa i sałatek.
Dobrze komponuje się z różnymi smakołykami i szaszłykami..
Jak zrobić marynowaną cebulę?
Składniki:
4 czerwone cebule.
1 biała cebula.
3 łyżki soli.
½ szklanki octu.
150 ml wody.
2 łyżeczki soku z cytryny.
plasterki cytryny.
Procedura
Aby przygotować marynowaną cebulę, zacznij od jej posiekania..
Włóż trochę cebuli do słoików..
Pokrój cytrynę na plasterki i włóż po jednym plasterku do każdego słoika.
Dodaj czerwoną cebulę..
Dodaj drobno posiekaną białą cebulę na wierzch każdego pojemnika..
Wlać 100 ml octu i dwie łyżeczki soku z cytryny do każdego słoika.
Zamknij słoiki.
Wstrząśnij, aby wymieszać składniki.
Marynuj cebulę przez 2 godziny , a następnie używaj jej w posiłkach i przekąskach.
Marynowana cebula ma lekko pikantny i kwaśny smak..
Będzie smacznym dodatkiem do różnych dań, a także przekąsek, a nawet kanapek.
Można go dodać do pomidorów i zjeść z chlebem.
Marynowana cebula nadaje się również do smażonych i duszonych mięs. .
Można ją dodawać do sosów jogurtowych, śmietanowych i sałatek.
Ta przyprawa sprawia, że jedzenie jest jeszcze bardziej aromatyczne.
Smacznego!
.