Idealna i nieodparcie smaczna przekąska, którą przygotujesz błyskawicznie i zaskoczysz nią swojego gościa.
Nigdy byś nie uwierzył, jak pyszne danie można wyczarować z zaledwie kilku prostych składników.
Szybki i łatwy przepis na fantastyczną przystawkę z kanału youtube Meister des Geschmackes.
Letnia alternatywa dla kanapek
Wystarczy użyć zwykłych pomidorów jako podstawy dania zamiast klasycznego ciasta.
Dzięki pysznym dodatkom z naszego przepisu otrzymasz idealną letnią przystawkę lub lekką kolację.
Pomidory w panierce można wzbogacić składnikami według własnego gustu, ulubionymi przyprawami lub ziołami.
Zalecamy użycie domowych pomidorów, które mają pełniejszy, bogatszy smak w porównaniu do tych kupionych w sklepie.
Można również eksperymentować z różnymi rodzajami sera i użyć lekkiego domowego sosu śmietanowego lub białego jogurtu zamiast majonezu.
Do udekorowania pomidorów potrzebujemy:
4 jajka.
2-3 duże pomidory.
Sól.
pieprz czarny mielony.
5 ząbków czosnku.
3 łyżki majonezu.
50 g parmezanu.
Opcjonalnie:.
Przyprawy do smaku.
Zioła do smaku.
Różne rodzaje sera.
Kwaśna śmietana.
Sok z cytryny.
Procedura:
Wlej wodę do garnka , postaw go na kuchence i doprowadź wodę do wrzenia.
Włóż jajka i gotuj 9 minut – ugotuj je na twardo.
Pomidory dokładnie umyć, usunąć szypułki i pokroić w plastry o grubości 1 cm.
Ułóż plastry pomidorów na talerzu.Dopraw solą i pieprzem.
Zmiażdż i drobno posiekaj obrane ząbki czosnku .
Czosnkiem posypać plastry pomidora.
Ugotowane i ostudzone jajka obrać i za pomocą krajalnicy pokroić w kostkę.
Do miski z jajkiem dodaj majonez.
Za pomocą widelca wymieszaj i rozprowadź mieszaninę na plastrach pomidora.
Na wierzch zetrzeć parmezan.Na koniec udekoruj natką pietruszki.
Można podawać.
Życzymy smacznego!
Instrukcje wideo
.