HomeJedzenie6 letnich zup, które były popularne w ZSRR: zapamiętaj przepisy i ucieknij...

6 letnich zup, które były popularne w ZSRR: zapamiętaj przepisy i ucieknij przed upałem

Chłodnik to danie niezastąpione w czasie upałów.Jest doskonale orzeźwiający, sycący, pomaga zrekompensować utratę płynów, a przy tym jest łatwy w przygotowaniu..

Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Biełnowosti z zakresu gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy, opowiada o sześciu popularnych w ZSRR zimnych letnich zupach.

Jaką zupę przygotować latem

Przede wszystkim okroshka.Kwas doprawić olejem roślinnym, musztardą, solą i cukrem, dodać posiekane potrawy (gotowane ziemniaki, ogórki, jajka, cebula, rzepa, mięso, grzyby) i wlać do talerzy.

Po trzecie buraki.Jak sama nazwa wskazuje, głównym składnikiem są buraki.

Można łączyć z kwasem chlebowym.Zaleca się podawać z jajkiem na twardo i kwaśną śmietaną.

Po trzecie, botwina.Do przygotowania tego dania można wykorzystać nie tylko blaty z buraków, ale także blaty ze szczawiu, szpinaku, komosy ryżowej i pokrzywy.

Dodatkowo latem można przygotować barszcz na zimno, zupę z zielonej kapusty (szczaw) i szuchinę (ukha na zimno).

Wcześniej ekspert opowiedział, jak przygotować najdelikatniejszych czarowników z cukinii z mielonym kurczakiem.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře