HomeJedzenie5 sekretów gotowania kurczaka po Kijowie: okazują się chrupiące na zewnątrz i...

5 sekretów gotowania kurczaka po Kijowie: okazują się chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku

Kotlet po kijowsku, czyli panierowany filet z kurczaka z masłem w środku, słusznie można nazwać daniem restauracyjnym, bo niestety nie da się go ugotować bez specjalnych umiejętności..

Ale nie spiesz się, aby się zdenerwować: ekspertka publikacji sieci BelNovosti, kucharka Julia Arkhipova, podzieliła się kilkoma subtelnościami – korzystanie z nich nie będzie dla Ciebie trudne, aby przygotować pyszny poczęstunek w domu.

Prawidłowo pokrój filet

Aby pokroić filet z kurczaka, będziesz potrzebować ostrego noża.Zrób nacięcie (od pogrubionego brzegu, żeby go nie przeciąć) i rozłóż jak książkę, po czym odetnij mały filet.

Ubij filet

Wszystkie kawałki ubić na jednolity, zaokrąglony placek – ułatwi to formowanie kotletów.Aby zapobiec rozdarciu, owiń filety folią spożywczą.

Zrób „zielone masło“

Aby nadać potrawie niepowtarzalny smak, wykonaj nadzienie poprzez zanurzenie małych kawałków mięsa w drobno posiekanym suszonym koperku lub zmieszanie miękkiego masła z ziołami (w tym przypadku masło będzie trzeba rozwałkować na kiełbaski).

Gdy nadzienie będzie gotowe, włóż je do zamrażarki.

Odpowiednio zawiń kotlet

Umieść zamrożone masło na środku każdego kawałka fileta i połóż masło na wierzchu małego fileta.Ostrożnie uformuj podłużny pasztecik, zawiń go tak, jak robisz gołąbki.Upewnij się, że nie ma żadnych luk.

Aby zachować kształt kotletów, zawiń je w folię spożywczą i włóż do zamrażarki na 10 minut.

Użyj podwójnej panierki

Zanim zaczniesz panierować, osusz kotlet ręcznikiem papierowym, aby usunąć nadmiar wilgoci.Następnie kotlety panierujemy w przesianej mące, następnie w jajkach i bułce tartej.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře